Rocky Horror Show

 

Rocky Horror copywright Markus Gårder

Östgötatetaern Februari 2019

51373640_10156354839322087_4174192609478049792_n.jpg

En komisk och bisarr skräckmusikal inspirerad av kultförklarade skräckfilmer som Dracula och Frankenstein. Rocky Horror Show är en musikal i glamrockens och science fiction-genrens anda.

Ett ungt nyförlovat par får punktering på bilen och söker hjälp i närmsta hus. Intet ont anande knackar de på hos den ökände och hemlighetsfulla professorn, tillika transvestiten, Frank n Furter. När porten öppnas dras de båda regnblöta oskulderna in i det senaste av Franks megalomaniska experiment. Det blir en natt de sent kommer att glömma!

Förbered dig på ett dekadent sjöslag i vår storslagna, dalahästfrustande och svettiga version av kultklassikern Rocky Horror Show!

Sedan urpremiären på Royal Court Theatre 1973 har Rocky Horror Show blivit en publikfavorit bland rock'n'roll-musikalerna och uppförts över hela världen. Musikalen filmatiserades 1975 och visas fortfarande på biografer runt om i världen. Nu är det första gången musikalen ges på Östgötateatern!

För koncept och utformning står den framgångsrika och prisbelönade produktionsgruppen Ramaj, som har gjort en rad kritikerhyllade uppsättningar på bland annat Turteatern och Dramaten. De stod även bakom föreställningen Baba Yaga på ung scen/öst.

Manus: Richard O'Brien Musikarrangemang: Richard Hartley

Regi: Nils Poletti
Scenografi, Ljus och Video design: Markus Granqvist
Kostym: Lena Lindgren
Musikaliskt ansvarig: Janne Tavares
Maskdesign: Anna Andersson
 

Rocky Horror copywrigt Markus Gårder
Rocky Horror copywrigt Markus Gårder
Rocky Horror copywrigt Markus Gårder
Rocky Horror copywrigt Markus Gårder
89Rocky Horror copywrigt Markus Gårder
Rocky Horror copywrigt Markus Gårder